review EP | Quantum Café

Quantum Café plays “Boleros from the Crypt”


De Peruaanse vocalist Alejandro Donoso Alburquerque stichtte in 2012 samen met de Belgische gitarist Brecht D’Hoore en de Chileense percussionist Oscar Abdala de groep Quantum Café. Hun eerste optredens speelden ze in een klein café op de Antwerpse Troonplaats onder de naam “Quantum Café plays Boleros from the Crypt”.

Quantum Café brengt nu de EP “Boleros from the Crypt” uit. Dit bonte gezelschap dat uit Belgische, Peruaanse, Chileense, Cubaanse en Paraguyaanse muzikanten bestaat, danst door verschillende ritmes zoals Ska, Cumbia, Reggea, Jazz en Afro-Cubaaanse grooves.

Het album is opgenomen en gemixt door Juan Carlos Rosquete in Hoboken, Antwerpen in de Delbis Studio. Alchemy London nam de mastering voor zijn rekening. De 4 tracks werden geschreven door Alejandro Donoso Alburquerque (El Diablo Rojo, La Planchada), Brecht D’Hoore (El Mosquito) en Thomas Nicolaï (Vamos).

Quantum Café steekt verschilllende muzikale spectra in de blender en mixt die tot een explosieve cocktail waarbij ze uiteindelijk uitkomen bij hun eigen authentieke sound. Met een duidelijk verwijzing naar de reeks Tales from the Crypt slaagt deze Antwerpse band erin een eclectische en vernieuwende Latin sound te brengen.

All songs:
 Recorded and mixed @ Delbis Studios, Hoboken, Antwerp, Belgium by Juan Carlos Rosquete
 Mastered @ Alchemy Mastering, London, UK
 Artwork by Laurie Van Elsacker

1. El Diablo Rojo
2. El Mosquito
3. Vamos
4. La Planchada

El Diablo Rojo, La Planchada,
Written by Alejandro Alburquerque Donoso
El Mosquito,
Written by Brecht D’Hoore
Vamos,
Written by Thomas Nicolaï

Alejandro Donoso Alburquerque – Lead vocals
Brecht D’Hoore – Guitar, vocals
Thomas Nicolaï – Bass, vocals
Gabriel Valeria – Percussion
Alexis Armoa – Drums
Pieter Snyers – Trumpet
Sara Minnebo – Tenor, bariton sax
Loes Minnebo – Trombone
Javier Garcia Ferrer – additional Trombone
Fania Rodriguez Gonzalez – Piano, vocals
Juan Carlos Rosquete – additional percussion, alt sax


BANDCAMP: https://quantumcafe.bandcamp.com/album/boleros-from-the-crypt-ep-2017
FACEBOOK: https://www.facebook.com/quantumcafe6/?fref=ts


APRIL 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *